Заразените с коронавирус в Хърватия нараснаха до 168 души

  • 21 март 2020 14:10

  • 466
  • 0
Заразените с коронавирус в Хърватия нараснаха до 168 души
© Pixabay

Броят на заразените с коронавирус в Хърватия нарасна до 168 души, като са регистрирани 40 нови случая от вчера, съобщава агенция Хина, отбелязвайки, че властите затягат мерките срещу разпространението на вируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Над 14 000 души се намират в самоизолация, а други 90 души са поставени под карантина. Трима пациенти дишат с помощта на респиратори, уточниха представители на националната служба за гражданска защита. "Епидемиологичната ситуация в страната е под контрол, имаме информация за заразените лица и тяхното движение, но е лошо, че някои хора в самоизолация не спазват правилата", коментира здравният министър Вили Берош, цитиран от БТА. На свой ред вътрешният министър Давор Божинович каза, че ще бъдат въведени по-строги наказания за тези, които не се подчиняват на правилата за самоизолация.

Заразените с коронавирус в Хърватия са 128, трима са в критично състояние

"Нашият живот ще се променя все повече. Все повече неща ще трябва да се правят на закрито. Всички трябва да стоят по домовете си, освен онези, които трябва да отидат на работа", заяви той и уточни, че се прекратява движението на обществения транспорт, затварят се железопътните гари и автогарите, а до островите ще могат да пътуват само хората, живеещи там. Затварят се също всички обществени пространства и се забранява събирането на хора в паркове и градини. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини