Столтенберг: Северна Македония в най-скоро време става част от НАТО

  • 19 март 2020 15:23

  • 321
  • 3
Столтенберг: Северна Македония в най-скоро време става част от НАТО
© Getty Images/Guliver

Северна Македония ще стане 30-ия член на НАТО в най-скоро време, всички страни от алианса приключиха процеса на ратификация на протокола за присъединяването им. Това заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

Според източници на агенцията приключването на процедурата ще бъде обявено на среща на външните министри на страни от НАТО през април.

Северна Македония също обяви извънредно положение заради коронавируса

Но днес Столтенберг посочи, че алиансът все още не е решил как ще се провежда това заседание във връзка с ограниченията заради пандемията от коронавирус, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
321 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.03.19 | 17:36

3
Русия е силна само да разделя и ограбва малки държави. Все едно един мъж да бие и ограбва деца по улицата и да се хвали за това. На Русия и предстои е.ане от Финландия, НАТО, Китай, Япония и Казахстан, защото има да връща много откраднати територии, на които е донесла мизерия.
щв

2020.03.19 | 15:53

1
ще върже и ще цъфне с евроатлантическите ценности

2020.03.19 | 17:31

2
Глупако, за Русия беше важно да раздели България, защото принципът "разделяй и владей" е приоритет за сибирските войнолюбиви цигани. Северна Македония и България отново ще са заедно в НАТО и ЕС, а руснаците ги чака гладна смърт и китайско управление, защото са малоумни агресори.

Добави коментар

Водещи новини