Жертвите на коронавируса в Гърция вече са 4

  • 15 март 2020 16:49

  • 775
  • 0
Жертвите на коронавируса в Гърция вече са 4
© Pixabay

Жертвите на новия коронавирус в Гърция са станали четири, след като днес е починал мъж на 53 години, съобщава АФП. Мъжът, която е бил в критично състояние в интензивно отделение, е починал рано днес, според съобщение на директора на солунската болница АХЕПА Панайотис Пантелиадис за АНА-МПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Мъжът е работил в медицинска лаборатория в град Козани /Северна Гърция/, предава БТА.

Вчера 67-годишен мъж на остров Закинтос и 90-годишен мъж от град Птолемиада /Северна Гърция/ починаха от коронавируса. Първият смъртен случай от Ковид-19 в Гърция бе 66-годишен мъж от Патра, който почина в четвъртък.

И четиримата починали са страдали от здравословни проблеми преди заразяването с коронавируса.

Три жертви на коронавируса в Гърция

Гръцките власти обявиха, че са регистрирали 38 нови случая на заразяване с коронавируса, с което общият брой на заразените в страната достигна 228 души.

Санитарните власти обявиха вчера нови критерии за определяне кой да бъде тестван за коронавирус в държавните болници. Министерството на здравеопазването обяви, че ще бъдат подлагани на тест само пациенти със симптоми на пневмония и такива, които спадат към уязвими групи.

Гърция предприе редица мерки, за да спре разпространението на новия коронавирус, като временно преустанови полетите от и до Италия и затвори плажовете и ски курортите.

Супермаркетите, аптеките, лекарските кабинети и някои магазини остават отворени.

Днес бяха обявени мерки, в рамките на които се изисква от понеделник супермаркетите да следят за гъстотата на клиентите в магазините, като не допускат повече от един човек на площ от 10 квадратни метра.

Правителството нареди последователно тази седмица затваряне на детски градини, училища и университети във вторник; на съдилища, киносалони, театри и спортни зали в четвъртък, а в пекък - на кафенета, ресторанти, музеи, археологичесик обекти и някои магазини.

Трудностите ни предстоят. Ние сме длъжни да предупредим хората, че следващият месец ще бъде много труден, посочи гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. в интервю в днешния брой на в."Прото тема".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини