ВМРО-ДПМНЕ и партньори обединяват сили в коалиция "Обновление за Македония"

  • 11 март 2020 18:58

  • 714
  • 0
ВМРО-ДПМНЕ и партньори обединяват сили в коалиция "Обновление за Македония"
© Pixabay

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и лидерите на 15 по-малки партии подписаха днес в Скопие споразумение за предизборна коалиция "Обновление на Македония", предаде агенция МИА.

След подписването на документа Мицкоски заяви, че това е най-голямата коалиция, която "ще спечели предсрочните парламентарни избори на 12 април и ще формира бъдещото правителство".

Скопие избра служебен кабинет

Той каза, че партньорите в коалицията са се обединили около обща платформа, ценности и принципи, в които вярват. Името на коалицията показва, че страната се нужда е от обновление, подчерта Мицкоски, цитиран от БТА. 

Опозиционният лидер обеща, че няма само да критикува, а ще предлага и решения. Той каза, че коалицията ще работи за увеличение на заплатите и пенсиите, въвеждане на 8-процентов плосък данък, привличане на чуждестранни и местни инвестиции на стойност най-малко 4 милиарда евро, борба с корупцията.

Мицкоски заяви, че коалицията обединява македонци, турци, роми, сърби, власи, бошняци, хора от средната класа, работници, фермери.

"В името на обновлението призовавам другите граждани, включително албанците, да подкрепят обновлението за по-добър жизнен стандарт, повече пари, по-добра икономика и по-добро бъдеще", заяви Мицкоски.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини