Журналист "погреба" Ратко Младич

  • 11 февруари 2020 15:21

  • 1615
  • 0
Журналист "погреба" Ратко Младич
15 29дни
© Getty (архив)

Информация за кончината на Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на бе разпространена от сръбски медни.

Поводът за съобщенията е бил пост на министъра на външните работи на Босна и Херцеговина Бисера Туркович в социална мрежа.

Прокуратура в Сараево повдигна обвинение срещу босненски сръбски генерал за геноцида в Сребреница

Публикацията на първия дипломат в Сараево по-късно е била изтрита, защото от Международния трибунал за бивша Югославия в Хага са опровергали новината за кончината на командира на сръбски паравоенни формирования по време на войната в Босна и Херцеговина (1992 - 1995 г.).

Синът на Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на – Дарко е заявил, че е разговарял с баща си. "Татко е добре", категоричен е бил той.

Източникът на "информацията" се е оказал италианският журналист Томазо Де Бенедети. Той също е "погребал" папа Бенедикт ХVI, британската писателка и "майка" на невръстния вълшебник Хари Потър - Джоан Роулинг и други известни личности.

Мъжът е работел за няколко малки медии в страната си. Той е бил обвиняван за нарушаване на професионалната етика. Де Бенедети е публикувал измислени от него интервюта с първия и последен президент на Съветския съюз Михаил Горбачов и Далай Лама, предаде белградското радио Б92.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини