Еди Рама: Не може да останем пред вратата на Европа и да плачем

  • 06 февруари 2020 13:45

  • 490
  • 1
Еди Рама: Не може да останем пред вратата на Европа и да плачем
© Getty Images/Guliver (архив)

"Не може да останем пред вратата на Европа и да плачем", независимо дали ще се отвори или не, Албания ще продължи по пътя на правовата държава и реформите, заяви премиерът Еди Рама в интервю за агенция Франс прес.

Под натиска на Франция, Дания и Нидерландия, през октомври ЕС отказа да започне преговори за присъединяване с Тирана, както и със съседна Северна Македония.

Балкански лидери се разбраха за мини Шенген

Днес привържениците на разширяването се надяват на зелена светлина преди дебатите в Европейския съвет през май в Загреб, посветени на Западните Балкани, предава БТА.

"Не се надявам на нищо", каза Еди Рама, когото агенцията оценява като убеден проевропеец. "Трябва да правим правилните неща, каквито и да са европейските решения. Това е единственият разумен път за бъдещето на децата ни и за бъдещето на страната ни", посочи той.

Албанският премиер възнамерява да продължи борбата за влизане в ЕС

Процесът на разширяването, както и реформа на функционирането на самия ЕС са теми, които са напълно пренебрегвани в Тирана, каза той.

"За нас също е важно Европа да се променя. Сега тя страда, не функционира както трябва, това е ясно", каза албанският премиер.

"Не трябва да продължаваме да живеем в тази психоза на очакване на неща, над които страната няма контрол", смята Рама, който ръководи албанското правителство от седем години.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пере

2020.02.06 | 18:33

1

Eexx Еди Еди ами какво ще правите и вие,освен да стоите и да плачете като нас за шенген.То да бяхте поне ,като хървати или словенци ,а то и вие като нас бедни последни само мафиите ни са по развити от европейските.

Добави коментар

Водещи новини