Чавушоглу: Турция и Русия работят за намаляване на напрежението в Идлиб

  • 04 февруари 2020 11:51

  • 273
  • 1
Чавушоглу: Турция и Русия работят за намаляване на напрежението в Идлиб
© Getty Images/Guliver (архив)

Турция полага усилия заедно с Русия за намаляване на напрежението в сирийската провинция Идлиб, заяви днес в Анкара турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

"Ние се опитваме да сложим край на този конфликт (в Сирия) заедно с Русия, както сме правили досега в рамките на Астана и Сочи. Ние не можем да се примирим с нападения срещу нас, затова дадохме необходимия отговор в Идлиб и ще продължаваме да постъпваме аналогично", посочи Чавушоглу.

Турция отхвърли твърденията на Русия, че не е била информирана за Идлиб

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в резултат на обстрел от силите на режима на сирийския президент Башар Асад в Идлиб са загинали осем души - петима военнослужещи и трима души цивилен персонал.

Министърът на отбраната Хулуси Акар каза, че турската авиация и артилерия са отговорили на обстрела с ответен огън, поразявайки 54 цели в Идлиб, при което са били "неутрализирани" 76 сирийски войници.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2020.02.04 | 13:04

1

ТАТКО, ПЛЮВНЮВЛИЕФ БЛАГОДАРЯ ЧЕ, МЕ ЗАЧЕНА АНАЛНО ОТ ДЪРТИЯ ЦИГАНИН СОРОШ. ОБЕЩАВАМ ДА ПЛЮЯ КОМУНИСТИТЕ и РУСИЯ ДОКАТО МИ ПЛАЩАТЕ ПО 15 лева и ПИЦА. УРА ДА ЖИВЕЕ ЦИОНИСКАТА МАФИЯ ,НА КОЯТО СЛУЖА.

Добави коментар

Водещи новини