Адвокат на турчина, причинил фаталното за Шабан Шаулич ПТП: Клиентът ми е изчезнал

  • 13 януари 2020 14:41

  • 3682
  • 0
© Булфото (архив)

"Аз не знам къде е моят клиент", е казал адвокат на турския гражданин Левент Алчън, обвинен за причиняване на пътнотранспортното произшествие (ПТП), при което е загинал сръбския певец Шабан Шаулич, цитиран от босненския в. "Глас Српске".

Изданието се позовава на юриста Ервит Шол. Той е заявил  пред неназовани германски медии, че неговият подзащитен е изчезнал. По-рано белградският таблоид "Вечерне новости" написа, че тридесет и петгодишният турчин е бил мъртъв.  

Почина мъжът, предизвиквал фаталното за Шабан Шаулич ПТП

Адвокатът е потвърдил, че Алчън е получавал смъртни закани и най-вероятно заради това се е скрил. Шол е посочил още, че делото срещу неговия клиент не е  стартирало.

Прокурор от западния германски град Гютерслох днес е казал, че процесът не може да започне заради отсъствието на обвинения. "Глас Српске" допълни, че Кристоф Макел е бил човекът, който е постановил турският гражданин да излезе от предварителния арест през май 2019 г.

Юристът тогава се е мотивирал, че обвиненият в смъртта на двама души, нанасяне на телесна повреда на един човек и управление на моторно превозно средство в състояние на алкохолно и наркотично опиянение, не е могъл да избяга от правосъдието. "Явно  германският правист е сгрешил в преценката си", коментира медията от Босна и Херцеговина.

Обвиненият за смъртта на Шабан Шаулич турчин: Нищо не помня

Левент на 17 февруари 2019 г. край западния германски град Билефелд с колата си е ударил автомобила, в който са пътували трима мъже. Колегата на легендата на турбофолка Мирсад Керич е починал намясто, Шаулич - по-късно в болница, а кумът на Шаулич и продуцент на музикантите Слободан Стоядинович бе пострадал тежко.
 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3682 0

Свързани новини

Водещи новини