Служебното правителство на Северна Македония се очаква да бъде формирано утре

  • 02 януари 2020 10:10

  • 819
  • 0
Служебното правителство на Северна Македония се очаква да бъде формирано утре
© Pixabay

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски трябва да даде ново предложение за служебен министър на вътрешните работи, заяви Оливер Спасовски, който се очаква да бъде назначен за служебен премиер, съобщава скопският "Слободен печат". 

Ако това се случи, служебното правителство би трябвало да бъде формирано до петък, 3 януари, смята Спасовски.

Заев ще предлага креативни решения на спорните въпроси между България и Северна Македония

Той остава на мнението, че предложеният от ВМРО-ДПМНЕ кандидат за министър на вътрешните работи в служебното правителство полковник Драган Ковачки не е подходящо решение за този пост. Вярвам, че те /опозицията/ ще предложат нов кандидат, за да може да бъде формирано служебното правителство преди изборите през април. Ние сме готови да работим със същата динамика и ангажираност в периода, водещ до изборите, защото страната не може да си позволи реформите да бъдат спрени, е заявил Спасовски вчера по време на посещение в Тетово.

Зоран Заев към опозицията: Ако се върнете на власт, ще имаме проблеми със съседите

От СДСМ съобщиха, че освен Оливер Спасовски, който ще бъде служебен премиер, Мила Царовска ще бъде вицепремиер по икономическите въпроси. Същевременно опозицията предложи за министър на труда и социалната политика Рашела Мизрахи, доктор на науките по биохимия.

Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери в интервю за Канал 5 заяви, че ще приеме отговорността, ако му бъде предложено да бъде председател на парламента и в следващия мандат. В противен случай той очаква да продължи практиката един от трите най-важни държавни постове да бъде в ръцете на етнически албанец, съобщава в. "Слободен печат".

Последвайте канала на

БТА
819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини