Над 100 хил. мигранти са заловени край границите на Турция с България тази година

Турските власти по охраната на границите в района на Одрин са заловили от началото на тази година досега над 100 хиляди мигранти при опит да преминат нелегално през границите към България и Гърция.

Охраната на турската граница в Одринския район е поверена на командването на 54-та механизирана пехотна бригада, наричана "Гранични орли".

Шестима мигранти измръзнаха до смърт на гръцко-турската граница

Охранителите на границите са оборудвани с най-новите модели безпилотни самолети, които са местно производство, с термокамери, камери за нощно виждане, технически средства за обхождане на граничния район, наблюдателни кули, безжични комуникационни средства, както и специално обучени кучета за търсене на хора, се посочва в комюнике. 

През последните дни са били заловени петима мигранти от Афганистан, Сирия и Иран, които били засечени от наблюдателната кула при опит да преминат през река Марица на гръцка територия.

Нелегални мигранти и каналджии са задържани в района на българо-турската граница

Заловените край границата мигранти преминават през процедура за установяване на самоличността в граничната застава, след това се извършва медицински преглед и чрез преводач на арабски език биват уведомявани, че са задържани от турските власти. Докато траят процедурите, те остават в заставата, като им се дават завивки, храна, хигиенни средства.

След като приключат тези процедури, биват предадени на жандармерийските екипи, които пък от своя страна ги предават на областното управление по миграция, за да бъдат върнати обратно. 

Коментари

 1. 2019.12.12 | 15:46

  СИМЕОНОВ,ЧЕТИ, ВИЖ КАКВО ПИШАТ ЗА КОМШИИТЕ, ЯЗЪК ЗА МИЛИОНИТЕ ДАДЕНИ ЗА ТВОЯТА ВЕЛИКА БЪЛГАРСКА СТЕНА ДЕТО ЗА Х.. НЕ СТАВА

  1. 2019.12.12 | 17:04

   100 000 урук-хаи на година означава средно по 274 в денонощието, и то при минимален натиск, юрне ли се 50 % или повече от населението на Близкия Изток и Африка, нищо не би издържало по пътя му.

  2. 2019.12.12 | 16:56

   Не си прав. 100 000 урук-хаи са много. Дори великата китайска стена не би издържала, ако тръгнат всички изведнъж. Ако пък са 300 000 или 900 000, на германките и французойките жална им майна, а и на мъжете там.

 2. 2019.12.12 | 10:48

  Макрон, скандинавските и западните лесфобашистки и псевдомъже сега превъртат, че 100 000 неграмотни орди по-малко ще ги изнасилват. България и турските граничари пазят западните малоумници от собствената им глупост.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет