Избягал затворник уби 20-годишна балерина в Турция

  • 05 декември 2019 12:56

  • 3313
  • 0
Избягал затворник уби 20-годишна балерина в Турция
© Pixabay

Мъж, заподозрян за убийството на 20-годишна студентка и балерина в окръг Орду /Североизточна Турция/, която бе смъртоносно намушкана с нож пред дома й на 3 декември, е направил самопризнания, съобщава в."Хюриет дейли нюз".

Извършителят на престъплението Йозгюр Ардуч бе задържан от полицията, като у него бе намерено оръжието, с което е извършено престъплението. 

Мъжът е избягал от затвора на 1 декември. Той е признал при разпита в полицията, че е убил 20-годишната Джерен Йоздемир, студентка във факултета по Музика и сценични изкуства на университета в Орду.

Доживотен затвор за турчин, убил съпругата си пред очите на детето им

Извършителят на престъплението е бил в затвора от 2005 г. с присъда за убийство. През 2018 г. той е бил преместен в открит затвор в съседния окръг Ризе, но е избягал оттам. След като бил задържан от силите на реда, мъжът бил прехвърлен в затвор в Орду. Впоследствие прокурори решили, че той показва "добро поведение" и бил преместен отново в открит затвор на 28 октомври. Ардуч избягал оттам на 1 декември.

Властите издали заповед за задържането му. Мъжът се укривал на строеж или в изоставени сгради, преди да извърши убийството на 3 декември.

Пред полицията заподозреният признал, че е следил студентката близо 4 километра до дома й и че искал да вземе чантата й, но след като видял човек на прозореца на сградата, изпаднал в паника и намушкал с нож момичето, без да вземе чантата, съобщава Анадолската агенция. 

Последвайте канала на

БТА
3313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини