В Босна и Херцеговина задържаха четирима души, свързани с бившия бос на ЦСКА Прамод Митал

Властите в Босна и Херцеговина задържаха четирима души в рамките на разследване, свързано с индийския бизнесмен Прамод Митал, предаде Асошиейтед прес.

Прокуратурата в босненския град Тузла съобщи днес, че арестуваните, които са имали връзки с Митал, са заподозрени в организирана престъпност и злоупотреба със служебно положение и власт. Полицията извършва обиски на няколко места в търсене на доказателства.

Прамод Митал, по-младият брат на стоманения магнат Лакшми Митал, бе обвинен, че е източил милиони от босненския металургичен комплекс "Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац" (ГИКИЛ). Той бе един от съсобствениците на комбината, който е един от най-големите износители в страната. Прамод Митал бе арестуван през юли и по-късно освободен под гаранция от един милион евро.

Задържаха бивш собственик на "Кремиковци" от Индия в Босна

Задържаните днес са обвинени, че са осигурявали незаконни печалби на Митал въпреки забраната и течащата процедура за ликвидация на неговата компания.

Прамод Митал бе собственик на българския металургичен комбинат "Кремиковци", който прекрати дейността си през 2009 г., както и на футболния клуб ЦСКА, продаден от него същата година.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет