За един ден засадиха над 51 хил. дървета в Сърбия

  • 18 ноември 2019 18:30

  • 433
  • 0
За един ден засадиха над 51 хил. дървета в Сърбия
© Getty Images/Guliver (архив)

Само за един ден в Сърбия днес бяха засадени 51 256 нови дървета, предаде Танюг. Хиляди граждани насадиха фиданки дъб, ясен, смърч и черен бор на 34 места в страната. 

Проектът "Засади дърво" е идея на компаниите Drogerie Market и Adria Media Group и се осъществява с партньорството на сръбското министерство на земеделието.

Многобройни проучвания показват, че значението на горите е огромно, а залесителите смятат, че това е една от най-важните инициативи на днешния ден и необходимост в епохата на климатичните промени, отбелязва Танюг.

Доброволци засадиха над 1200 фиданки в Кюстендилско

Горите абсорбират замърсената атмосфера, произвеждат кислород, играят значителна роля за предотвратяване на ерозията на почвата и допринасят за многообразието на живия свят.

Петмесечната кампания, предшестваща голямото засаждане, имаше за цел да образова обществеността и да повиши осведомеността за значението на горите.

Един човек по време на живота си потребява кислород колкото произвеждат три дървета, така че засадете едно дърво, за да се отблагодарите на природата. Това е основното послание, което се изпраща на гражданите от всички участници в първото масово залесяване в Сърбия.

Последвайте канала на

БТА
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини