Башар Асад: ЦРУ е убило британския таен агент

Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие е бил убит от ЦРУ. Това е казал сирийският президент Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и пред РИА Новости.

Лидерът на близкоизточната страна е изразил съмненията си, че бившият агент на британското разузнаване и основател на организацията "Бели каски" е сложил край на живота си. "Цялата тази история е ушита с бели конци. Аз лично не вярвам във версията за самоубийството. Този човек е бил ликвидиран от някоя западна специална служба, а може би и от турска. Всичките тези агенции имат един господар. Той се намира в САЩ. Ето защо аз смятам, че зад убийството на британеца стои ЦРУ", е заявил Асад в интервю пред медията.

Вдовицата на британския таен агент: Мъжът ми мислеше за самоубийство

"Бели Каски", създадена през 2013 г. от Льо Мезюрие, се е обявила за доброволческа организация с цел подпомагане на цивилното население, пострадало от гражданската война в Сирия. Дамаск, Москва и Техеран са обвинили организацията в  разпространяване на недостоверна информация за репресии от страна на Сирия към опозиционери и тероризъм.

Коментари

  1. 2019.11.14 | 16:19

    beli kaski ne sa dobrovolci a teroristi dano po skoro umirat
    tova sa HTS al kaida v siriq no izvanzemnite 6te im dadet buket s cveta skoro vreme

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет