Обрат в САЩ за Арменския геноцид

Признаването на Арменския геноцид в САЩ е било блокирано на държавно ниво.

Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм е заявил, че е наложил вето върху разглеждането  на приетата по-рано от Камарата на представителите  (долната камара на парламента във Вашингтон) резолюция за признаването на избиването на около 1,5 млн. души в Османската империя, станало в периода 1915-1923 г.

Турция привика посланика на САЩ заради санкциите и Арменския геноцид

"В качеството си на председател на правната комисия в горната камара смятам, че приетото от Камарата на представителите решение не е отразило бъдещето, а миналото. Като сенатор мисля, че нито аз, нито някой от колегите ми трябва да се занимаваме с пренаписване на историята", е заявил Греъм. Той е допълнил, че действията са му законни. Според правилника всеки от 100-те сенатори може да блокира разглеждане и съответно приемането на документ, одобрен от долната камара.

"Аз току що се срещнах с турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и нашия държавен глава Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Ние обсъдихме редица теми. Аз искрено се надявам, че Турция и Армения могат да обединят усилия и да решат този проблем", е посочил още Греъм, цитиран от нюзру.

Ереван: Благодарни сме на парламентаристите на САЩ за признаването на Арменския геноцид

Камарата, в която имат мнозинство опозиционните на Тръмп демократи, преди около две седмици е приела  резолюция, признаваща Арменския геноцид на федерално ниво (Към този момент масовото убийство е признато от 49 от 50-те щата). Решението на парламентаристите е било разкритикувано от Анкара.

Турция винаги е отричала да е имала нещо общо с избиването хората. Тя нарича Арменския геноцид "Събитията от 1915 г."

Реджеп Ердоган: Не признаваме резолюцията на САЩ за Събитията от 1915 г.

 

Коментари

 1. 2019.11.17 | 09:01

  Този е купен от Ердоган...!

 2. 2019.11.16 | 15:03

  Ето това са миризливите кравари. Най-долната държава на този свят. Най-големите убийци, мръсници и връткаджии. Няма друга държава, която да си самовзриви небостъргачите за да си оправдае милитаристичната политика. Това е сбирщина от най-активното боклукчийско общество.

 3. 2019.11.14 | 12:58

  Стое ти си оставаш заклет Вавилонец - копеле сатанистко!
  Истината не е времеенна а Вечносъществуваща, Абсолютната истина Господ Иисус Христос - Победителя на смърта дявола и ада! Този който ти заклети вавилонецо мразиш, но за омразата си и ще шолучиш " възнаграждение

  1. 2019.11.15 | 12:06

   Егати болния тип.....при теб и хапчета няма да помогнат

 4. 2019.11.15 | 08:39

  А изтреблението краварско на индианците, на виетнамците,на корейците,на либийците,на иракчаните,на югославяните....!? Да продължавам ли списъка !?
  А изтреблението на българския народ по време на управлението на СДС-шайката,под зоркото око на ФАЩ !? Ами при управлението на СИК-аджиите!?
  Господ да "поживи" Сашо(Нереза),Сюлейман Безродний-Паси и ДрагалЪФский наш Ай дук,за туй що държавицата ни изкормиха и докараха до тук!

 5. 2019.11.14 | 15:44

  Същите мотиви важат ли эа геноцида над еврейте ? ..?

 6. 2019.11.14 | 15:21

  майка им мръсна краварска. въртят се като фурнажийски лопати само и само интереса да докарат. и нас ще ни продадат на турчалята.

 7. 2019.11.14 | 14:24

  Батак, Перущица. Щом Тръмп казва не.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет