Президентът на Македония: Да продължим да изпълняваме споразуменията с България и Гърция

Ние трябва да погледнем фактите трезво Разбираемо е, че в такива моменти да сме разочаровани. Нито едно решение в политиката не е окончателно. Това каза македонският президент Стево Пендаровски по повод решението на Съвета на ЕС страната му да не почне преговори за присъединяване към блока в специално обръщение към своите съграждани.

"Ние трябва да разберем причините. Ние изпълнихме всички условия за започване на преговорния процес. Това бе отбелязано в Брюксел, но решението дали да се ни даде дата бе пренесено заради изборите за ЕП (края на май 2019 г.)", посочи още лидерът на балканската страна.

"Нашата държава има искрени приятели и съюзници. Ние нямаме врагове в ЕС. Има само някои държави, които имат своя интерес, което е нормално. Ние трябва да се обединим в името на бъдещето на нашите деца. Членството в НАТО ще стане скоро, а влизането ни в ЕС няма да бъде приоритет на едно правителство, един парламент и един президент", посочи още той.

"Ние трябва да продължим да изпълняваме споразуменията с България и Гърция. Защото това е част от усилията ни за пълноправното членство в евроатлантическите структури", категоричен бе държавният глава.

 

Коментари

  1. 2019.10.19 | 10:31

    Skopia ...ili monkedonia.ne se kazvat makedontsi,moze da sa ot lynata no ne sa makedontsi
    .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет