Български боксьор почина след мач в Албания

  • 24 септември 2019 06:21

  • 2548
  • 3
Български боксьор почина след мач в Албания
© pixabay

Български боксьор почина след мач в Шкодра, Албания. Часовете след трагедията се разрази шокиращо объркване около самоличността на загиналия.

Българинът припада в четвъртия рунд по време на двубой в категория "перо" на професионалния бокс срещу представителя на домакините Ардит Муря. На помощ се притекъл медицинският екип. Лекарите успели да върнат боксьора в съзнание и да го транспортират в близка болница, но там губят битката за живота му.

Според албански медии, смъртта на българина не е настъпила вследствие на ударите от противника му, а той е получил инфаркт, пише Монитор.

Първоначално бе съобщено, че починалият е 21-годишният Исус Величков, а от Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо, касаещо именно Исус Розев Величков. В него се твърди, че са спазени всички международни стандарти за получаването на едногодишен лиценз от състезателя, включващи преминаването на конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние. Последва обрат, според който загиналият българин е Борис Александров Станчов и той се е боксирал със самоличността на Величков.

Станчов често участвал в мачове под друго име, а за галата в Шкодра използвал самоличността на Величков. От БПБС разпространиха второ писмо, в което потвърждават за получената информация, а самият Исус Величков разкрива пред БТВ, че неговият братовчед Борис е ползвал лиценза му от година и така е участвал в 8 мача.

"Той играе от 2018 г. с моята карта. Каза, че няма проблем, треньорът знае", заяви Величков.

Приликата между двамата не е значителна и двамата лесно могат да бъдат различени.

В интернет се появи и видео запис от трагичния двубой, в което се вижда моментът, в който българинът изглежда губи съзнание. От видеото обаче са изрязани кадри след мига, в който родният боксьор залита.

Близки на 22-годишния Борис Станчов твърдят в социалните мрежи, че той е бил напълно здрав, а треньорът му скоростно е напуснал Албания.

Една от сестрите му - Ани е учудена как му е позволено да се качи на ринга с подменена самоличност: "Аз и семейството ми ще получим справедливост за отнетия живот на моя брат!" Любо Иванов, братовчед на Станчов пък пише: "Ако всичко беше ОК, треньорът нямаше да избяга и да се прибере в България".

Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във коментира трагедията с думите, че трябва да се изчака края на разследването, но е възможно боксьорът да се е качил на ринга неподготвен.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2548 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.24 | 09:15

3

Какъв боксьор е тоя самозванец, аде не ни занимавайте с глупости.

Иван

2019.09.24 | 07:21

2

Мръсен мангал.Циганите нямат място в български отбори.Не взимайте цигани на работа.Не купувайте нищо от тях .не им продавайте къщи,и не ги пускайте под наем

Жоро

2019.09.24 | 06:41

1

И Левски би Славия .

Добави коментар

Водещи новини