Путин: Преговаряме с Турция за доставки на нови перспективни оръжия

Русия и Турция водят преговори за доставки на нови перспективни оръжия. Това обяви днес руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, цитиран от ТАСС. Той говори на пресконференция в Анкара за резултатите от състоялата се в турската столица тристранна среща на върха на лидерите на Русия, Турция и Иран за Сирия.

,,Военно-техническите връзки (между Русия и Турция) се задълбочават, изпълнява се договор за снабдяване на турските въоръжени сили с комплекси С-400 "Триумф". Водят се преговори за (доставки на) нови перспективни оръжия", съобщи руският президент, говорейки за съдържанието на своите преговори с турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в кулоарите на тристранната среща на върха.

Според Путин руско-турското взаимодействие се развива динамично по най-различни направления. Стокооборотът между двете страни за миналата година е превишил 25 млрд. долара, успешно се реализират стратегически важни проекти в енергетиката - строителството на АЕЦ "Акую" и газопровода "Турски поток". Укрепват и двустранните контакти в културно-хуманитарната област.

,,Тази година ще има още един рекорд в туристическата област - над 6 млн. руски туристи в Турция'', отбеляза той.

Путин благодари на президентите на Турция и Иран за съдържателните и резултатни преговори, състояли се в Анкара между тях за Сирия.

Коментари

 1. 2019.09.16 | 22:40

  Путин си плете кошничката,пък нашите балъци-управляващи се занимават с измислена шпиономания,която само ни е от вреда...

  1. 2019.09.17 | 07:25

   Как точно и коя кошничка си плете Путин ?

   Нали сме братя славяни и братя по религия, ащо Путин се прегръща с Ердоган ?

   Дали не е само за пари ?

 2. 2019.09.16 | 22:09

  Точно за една година ще си разгадан и ще трябва да продаваш С500, ама той Реджеп ще плаши балъците не е проблем

 3. 2019.09.16 | 22:05

  Ужас

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет