Реджеп Ердоган: Може да върнем смъртното наказание

  • 30 август 2019 10:55

  • 1372
  • 4
Реджеп Ердоган: Може да върнем смъртното наказание
© Getty (архив)

Ние може да върнем смъртното наказание. Това е казал турският президент Реджеп Ердоган, цитирани от вестника в страната си Хюриет.

Държавният глава коментира случая на убитата от бившия си съпруг Емине Булут, който е предизвикал вълна от масови протести в югоизточната ни съседка. "Всички очакват властите да предприемат радикални действия. Хората искат връщане на смъртното наказание и аз, в качеството си на президент на Република Турция, решително ще подкрепя парламента, в случай че депутатите предприемат съответните стъпки в тази посока. По този въпрос и аз, и законодателите в Меджлиса сме на една вълна", е коментирал още лидерът на страната на два континента. Той също е посочил, че е помолил съответните комисии в органа на законодателната власт в Анкара да проучат въпроса.

Ердоган се е спрял и върху уволнените валии на провинциите  Диарбекир - Адндан Селджу Мъзраклъ, Ван - Ахмет Тюрк и Мардин - Бедия Йоздокче Ертан, обвинени в терористична дейност и призиви за насилствено сваляне на конституционния строй. "Тези хора получаваха огромни суми от бюджета и ги предаваха на терористите от Кюрдската работническа партия (ПКК). Парите на данъкоплатците са се превръщали в куршуми и експлозиви, убивали наши съграждани", категоричен е бил той.  

Последният осъден на смърт в Турция е бил екзекутиран през 1984 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1372 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Милко

2019.08.30 | 20:38

4

Ами да за какво да ги храните.

Попов

2019.08.30 | 14:36

3

Кой я е превеждал тая статия,? Да бяхте публикували оригинала по щяхме да разберем какво пише. Пху некадърници.

Gjuro

2019.08.30 | 12:28

2

Vsichko e nasocheno srestu kjurdite,Kjurdistan mu pie krav.

няма лошо

2019.08.30 | 12:01

1

няма лошо, европедалите ще ореват орталъците, макар, че в половината щати в сащ се изпълнява смъртното наказание, ама за там мълчат.

Добави коментар

Водещи новини