Албания разби мрежа за трафик на мигранти

  • 14 юни 2019 09:45

  • 276
  • 1
Албания разби мрежа за трафик на мигранти
© Gettyimages

Албанската полиция съобщи, че е разбила престъпна банда за трафик на сирийски, турски и иракски мигранти към Западна Европа от Гърция и е арестувала осем души, включително турчин, лидер на бандата, предаде Ройтерс.

Престъпната група превеждала мигрантите от планински район на южната граница с Гърция през Албания към Черна гора на север, уточни полицията. По-нататък продължавали към Хърватия, а оттам - към други страни, предаде БТА.

Мигрантите плащали значителна сума пари на мрежата за трафик, макар че размерът й не е уточнен.

Това е първият по-сериозен удар, нанесен в Албания срещу трафикантите на хора. Страната, която се стреми да се присъедини към ЕС, се бори срещу репутация на властващо беззаконие, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Novini.bg
276 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.06.14 | 11:28

1

албанската мафия е най страшната мафия в европа, а тиквата кратун иска да ги вкарва в педалския съюз да ни разфасоват за органи и да ни изнасят дъщерите за проститутки на запад. и да продават наркотици в училищата на децата ни докато герберасткото правителство е много загрижено за половата идентичност на учениците и ги опразова в джендър идеологията под строгия надзор на еврогейския съюз и рубин.

Добави коментар

Водещи новини