Червен код за опасност от наводнения в Западна Румъния

  • 06 юни 2019 16:01

  • 314
  • 0
Червен код за опасност от наводнения в Западна Румъния
© Getty Images

Десетки домове в пет селища на окръг Тимиш в Западна Румъния бяха наводнени днес от придошлите води на местните реки, а четирима възрастни хора бяха евакуирани с лодки от наводнените им къщи, предаде агенция Медиафакс.

Генералният инспекторат за извънредни ситуации съобщи, че след проливните дъждове през последните дни и нарастването на дебита и нивото на река Бега в окръг Тимиш са наводнени пет селища - Бабша, Йершник, Охаба Лунга, Лапушник и Ремета Лунка.

В Охаба Лунга са наводнени 17 къщи, 30 двора и една улица. В Лапушник е наводнен селският път, а един човек е спасен от автомобила му, който попаднал на придошла вълна. В Ремета Лунка, Бабша и Йершник пожарникари продължават да изпомпват вода от наводнените стопанства.

Заради нарастването на нивата на реките Миниш и Бега в зоната на Бабша се укрепва защитната дига. Спасителите съветват хората от наводнените селища да не преминават през реките и да стоят далеч от бреговете им.

За днес румънските хидролози са обявили червен код за опасност от наводнения в окръг Тимиш, заради повишеното ниво по-специално на река Бега.

Последвайте канала на

БТА
314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини