Еди Рама: Велика Албания е измислица

  • 13 май 2019 11:17

  • 1043
  • 3
Еди Рама: Велика Албания е измислица
© Getty (архив)

Терминът Велика Албания е измислица, заяви албанският президент Еди Рама пред сръбската телевизия Пинк.

Държавният глава в Тирана е посочил, че никога не е бил привърженик за създаването на една голяма държава, обединяваща неговите сънародници. "Самото слово съчетание "Велика Албания" е вредно за нашия народ. Привържениците на тези идея работят срещу албанците, които живеят в различни страни. Ето защо аз съм категорично против т.нар. Велика Албания. Този термин е измислен от нашите врагове", категоричен е бил той.

Рама се спря и върху отношенията между сърби и албанци. "Нашите два народа са живеели векове заедно. Имало е и добри, и лоши времена. За съжаление, вторите моменти са преобладавали. Аз обаче съм оптимист и смятам, че сърбите и албанците може да направят това, което сториха Германия и Франция след Втората световна война. Те загърбиха противоречията помежду си и създадоха това, което наричаме днес Европейски съюз", казал е още президентът на Албания.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1043 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
к

2019.05.13 | 12:05

3

А велика македония? Или велика Сърбия? За един прЕател питам.

Stamat

2019.05.13 | 11:57

2

Най-после официален представител на Тирана да каже нещо нормално и положително! Разбрал е от тъжния пример на великосърбите, какво ще доведе шовинизма на албанците. Те са по-хитри и няма да стигнат до там!

2019.05.13 | 11:54

1

И други с манията за величие на Балканите трябва да се осъзнаят. На гол гъз чифте пищови.

Добави коментар

Водещи новини