Легализират марихуаната в Хърватия

  • 07 март 2012 08:53

  • 2615
  • 3
Легализират марихуаната в Хърватия
©

Хърватия работи по промяната на наказателният кодекс, с който притежанието на марихуана в малки количества ще бъде квалифицирано като нарушение, а не както досега - като престъпление, съобщава "Макфакс".

Вече е създадена работна група начело със Саня Нола и заместник-министъра на правосъдието Орсат Милийенич. Когато проектозаконът бъде готов, той ще бъде публикуван първоначално на интернет страницата на министерството, за да се проведе около него обществена дискусия. 

Авторите на "миниреформата" в наказателното законодателство казват, че след публикуването на закона обществената дискусия ще бъде много внимателно следена, тъй като в момента позициите около легализирането на марихуаната са много разделени. За най-големи противници на използването на лекият наркотик се смятат Католическата църква и председателството на партията Хърватска демократична общност.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2615 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гаци

2014.03.16 | 14:11

3
то католическата църква по принцип е противник на свободното европейско общество

2014.03.16 | 14:11

2
Според мен трябва да се легализира марихуаната, както и всички видове наркотици. Сега само се лъжем, че наркотиците не се продават на всеки ъгъл и че ако някои иска да си набави то забраната ще го спре. Това е бизнес за милиарди, нерегламентирани милиарди, които влизат в джобовете на не случайни хора(и организации и държави даже). Ако се легализират наркотиците: 1. Ще има контрол върху качеството(тъй като сега много наркомани умират от фалшиви наркотици) 2. Ще се увеличат бюджетните приходи(данъци, такси и др.) 3. Ще може да се провеждат кампании против наркотиците (както сега с/у тютюна), както и "потребителите" ще бъдат по-добре информирани от последствията. Същевременно знаете, че когато нещо е извън закона винаги е по-интересно! А който е решил да се друса, то си е негов проблем! И сега го прави така или иначе! За съжаление влиятелни кръгове нямат интерес да се узаконят наркотиците, защото ще загубят монопола си върху пазара и ще трябва да плащат данъци!

2012.03.11 | 21:39

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини