Сблъсъци в Косово. 20 пострадаха

  • 03 май 2019 15:08

  • 1332
  • 1
© Getty (архив)

Най-малко 20 души пострадаха при сблъсъци в южния косовски град Щръпце, предаде националната радио и телевизионна компания на Сърбия.

Жителите на селището са се опитали да попречат на изграждане на водноелектрическа централа в района на Шар Планина. Протестиращите са заобиколили багер и неговия водач, но на място са пристигнали поздравления на полицията за борба с безредиците. Пазителите на закона са употребили палки и сълзотворен газ, за да разпръснат хората. Заради сблъсъците травми са получили около двадесет души.

Щърпце е една от малкото общини извън Северно Косово, населена предимно със сърби.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Справедлив

2019.05.04 | 20:55

1

До 17-18 век в източно Косово са живели предимно българи, а на запад сърби. Албанците са били малко на брой. Без излишни обяснения, при разселване на християните, към които се причисляват и българите, албанците са заемали тяхното място, а при условие че преобладаващата част са ислямизирани, Османската империя е гледала на тях с по-добро око. Ето ти сега автономия, като в исторически план още от 9 век нататък преобладаващо в този район има българи и сърби, православни. Абсурдно е и със Северна Македония да си направят автономия по този абсурден начин. Не е редно да се разрешава. Да приемаш бежанци и изселници, които да ти откраднат земята, защото в труден момент си ги приел.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини