Сръбската полиция също разследва аферата с кокаина в Черно море

  • 18 април 2019 16:51

  • 985
  • 0
Сръбската полиция също разследва аферата с кокаина в Черно море
© Getty Images/Guliver

Сръбската полиция разследва дали престъпни кланове, които действат в Сърбия, имат някаква връзка с намереното голямо количество кокаин на брега на Черно море, съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от Танюг и БТА.

Министърът каза, че сръбската полиция сътрудничи с колегите от Румъния в разследването на контрабандата на кокаин, след като на брега на Черно море бе открит над един тон от наркотика. Той добави, че разследването е сложно и ще продължи дълго време. "Работим по това и в сътрудничество с румънската полиция ще се постараем да получим пълна информация", каза Стефанович в отговор на журналистически въпрос дали наркотикът, който бе открит в Румъния и България, има някаква връзка със сръбските престъпни структури и дали река Дунав става важен маршрут за трафик на кокаин.

Стефанович каза, че реката се превръща в нов маршрут, който обаче "не е доминиращ". Той каза, че сръбската полиция в последно време залавя много повече наркотици в сравнение с минали години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини