Посланикът ни в Скопие: Броят на антибългарските публикации в македонски медии намаля

  • 06 април 2019 16:16

  • 2378
  • 2
Посланикът ни в Скопие: Броят на антибългарските публикации в македонски медии намаля
© Getty (архив)

Скопие от преди 10 години не е Скопие днес. Има съществена промяна, тя е по няколко направления. Първо, преди 10 години брояхме по 250 антибългарски публикации седмично – сега медийната среда е съвсем различна, каза пред БНР посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов, участващ с коментар по темата как се изпълнява договорът за приятелство със Северна Македония.

“Не, че ги няма, има ги, но те потъват в общия медиен поток. Има и много позитивни материали за нашата страна“, допълни още той в интервю за предаването “Събота 150“.

Другото направление е политическият диалог, който е много активен. Ако допреди 10 години беше скован и тромав, сега е значително по-динамичен. Знаете, че само за първите три месеца в София бяха и премиерът Зоран Заев, и външният министър Никола Димитров, и председателят на парламента.

Направихме и голям бизнес форум. За първи път след 10 години направихме икономическа комисия между двете правителства, така че нещата се движат в една положителна посока.

Ангелов подчерта и увеличаващия се “туристически обмен между двете страни“, както и “обмена в икономиката, които също се вдига“.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2378 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.06 | 18:03

2

Трябва да целуват ръка на еднокнижника, че се занимаваха само с тях при българското европредседателство и за съжаление пропуснахме да изчистим пакета за Мобилност на бабое.а Макрон!!! Много неблагодарно е това просръбско племе!!!

асд

2019.04.06 | 16:49

1

тази държава е изградне върху основите на българоомразата. ако се махне, то съществуването на тази държава става безпредметно.

Добави коментар

Водещи новини