Насилие беляза местните избори в Турция

  • 31 март 2019 19:35

  • 2584
  • 3
Насилие беляза местните избори в Турция
© Getty Images

Двама души бяха убити, а десетки - ранени по време на днешния изборен ден в Турция, която избира кой ще държи местната власт в страната през следващите пет години, съобщи Анадолската агенция.

Двама членове на Партия на щастието бяха убити в Източна Турция, съобщи лидерът на ислямистката формация Темел Карамоллаоглу. Той уточни, че убитите са доброволец, работещ в избирателна секция, и наблюдател в източния окръг Малатия.

Според информация на Анадолската агенция двамата са били убити след кавга между поддръжници на кандидати на различни партии. По данни на агенцията един човек е бил ранен при сблъсъка.

Лидерът на Партията на щастието каза, че членовете на формацията му са били нападнати от роднина на кандидат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Същевременно 21 души са били ранени в окръг Диарбекир, Югоизточна Турция, при подобни сбивания, съобщи още турската агенция, цитирана от Асошиейтед прес. В окръг Мардин в същата част на страната са пострадали най-малко девет души. Има 12 леко ранени и в окръг Шанлъурфа, на границата със Сирия.

Двама ранени има и в истанбулския квартал Кадъкьой. Те са пострадали при спречкване между роднини на кандидати за постове в общината.

Последвайте канала на

БТА
2584 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Интересно

2019.03.31 | 20:06

1

За какво са се скарали, кой е по-голям ходжа от двамата ходжи?

2019.04.01 | 12:21

3

ne ti li omrazna da mrazij hora

Добави коментар

Водещи новини