Виорика Дънчила: България е ключов партньор в региона

  • 29 март 2019 14:15

  • 789
  • 0
© Novini.bg (архив)

Двустранната среща, която имахме и междуправителствените консултации, които последваха, отразяват изключителните отношения между двете ни страни и общото желание те да продължат и занапред. Това заяви на брифинг румънският премиер Виорика Дънчила след срещата си с българския министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, предаде репортер на Novini.bg.

,,Искам да подчертая, че България е ключов партньор за региона. Стокообменът между двете страни за миналата година възлиза на 4 милиарда евро. По време на днешната среща потвърдихме желанието ни да се оползотвори наличният потенциал между страните. В тази връзка бяха подписани редица споразумения в приоритетни области, като например сътрудничеството между полицейските служби, в сферата на транспорта'', обясни Дънчила.

,,Ще продължим съвместните действия и идентифициране на място за построяване на нов мост над Дунав'', каза още тя.

,,Днешната среща е една възможност за предаване на съвместно послание за една обединена Европа, по-силна и по-близка до гражданина. Един от приоритетите на Румънското европредседателство е поощряване на регионалното сътрудничество на Черно море с помощта на ЕС. Целим също така да работим заедно на европейско ниво, което да касае укрепването на вътрешната сигурност в ЕС и Шенгенското пространство'', заяви румънският премиер.

Последвайте канала на

Владимир Василев
789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини