Турските военни започнаха да патрулират в сирийската провинция Идлиб

  • 08 март 2019 16:38

  • 1169
  • 1
Турските военни започнаха да патрулират в сирийската провинция Идлиб
© Getty Images/Guliver

Турски военни започнаха да патрулират в зоната за деескалация в северозападната сирийска провинция Идлиб съгласно споразумение, постигнато на срещата в Сочи.

На срещата на върха в руския курорт, проведена на 14 февруари, страните гаранти - Турция, Русия и Иран - се споразумяха за патрулите на турската армия в Идлиб, припомнят от редакцията, като същевременно припомнят, че те ще бъдат извършване по протежение от северния град Идлиб до южния Алепо. Маршрутът на патрулиране включва шест пункта - Кафр Лусин и Ал-Дана, райони, разположени северно от Идлиб; град Атариб западно от град Алепо; и Камари, Канатер и Ал-Ейс, югозападно от град Алепо, съобщава Фокус.

По-рано турският министър на отбраната Хулуси Акар поясни, че армията на Анкара ще патрулира в демилитаризираната зона на Идлиб, докато руската армия ще патрулира извън града. В рамките на споразуменията от Астана Турция понастоящем разполага с 12 пункта за наблюдение в Идлиб, докато Русия е изградила 10. Режимът на президента на Сирия Башар Асад игнорира споразуменията и извършва нападения в зоната за деескалация в Идлиб.

От началото на 2019 г. заради нападенията на военните на Дамаск са загинали най-малко 111 цивилни граждани, а повече от 300 други са ранени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1169 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кико

2019.03.10 | 09:35

1

" маслинови клончета" ще садят Путин и Ердо паша в Сирия. Велики миротворци и двамата.

Добави коментар

Водещи новини