Броят на жертвите на грипа в Румъния продължава да расте

  • 22 януари 2019 10:09

  • 1274
  • 0
Броят на жертвите на грипа в Румъния продължава да расте
© Pixabay

Двайсет и пет станаха жертвите на грипа през този сезон в Румъния, съобщи Националният институт по здравеопазване на страната, цитиран от местни медии. 

В изявление на института се посочва, че починалите не са имали противогрипна ваксинация и са били заразени с вирусен щам A (H1).

Над 90 хиляди души в Румъния са потърсили лекарска помощ заради остри инфекции на дихателните пътища. Това ниво е с 21 процента по-високо в сравнение със същата седмица на предходния сезон. Регистрираните случаи на вируса A (H1) са 268.

"Намираме се на прага на грипна епидемия", заяви румънският министър на здравеопазването Сорина Пинтя, като призна, че броят на заболелите от грип, които са потърсили помощ в лечебните заведения, е по-висок от очаквания. Тя препоръча на гражданите да избягват места, където се събират много хора.

Говорителят на столичния инспекторат по образованието Мариана Маня в изявление пред медиите съобщи, че поради нарастване на заболеваемостта от опасния грипен вирус A (H1) училищните директори при необходимост могат да обявяват прекъсване на учебните занятия.

Последвайте канала на

БТА
1274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини