Турция остава в плен на студа

  • 08 януари 2019 10:17

  • 553
  • 0
Турция остава в плен на студа
© Pixabay

Турция остава в плен на мразовито време и снеговалежи, учениците от трийсетина окръга на страната са пуснати във ваканция, а за първи път от години сняг валя в турския егейски курортен град Бодрум, съобщават турски медии.

Заради снега от учебни занятия днес са освободени учениците в някои райони на окръзите Битлис, Коня, Батман, Денизли, Бурса, Ерзинджан, Анталия, Чанаккале и много други, информира частната телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Снежно покривало обви от вчера и мегаполиса Истанбул, като метеорологичната служба очаква снеговалежи и през днешния ден. Натрупалият сняг е от едва 3-4 см, но е създал затруднения в пътното движение на места тази сутрин.

За първи път от четири години сняг валя и в егейския курортен град Бодрум в окръг Мугла. По-високите части на града побеляха от снега за радост на местните жители, които рядко имат шанс да се порадват на това природно явление. Мнозина се стекоха към планината Кале и на фона на природните картини, достойни за пощенски картички, си правеха снимки или се замеряха със снежни топки, посочва "Хабертюрк".

За последно сняг в Бодрум имаше по високите места през 2015 г. след 12-годишно прекъсване преди това.

Последвайте канала на

Novini.bg
553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини