Ердоган: Турция няма да има нищо за вършене в Манбидж, когато "терористичните организации" напуснат района

  • 28 декември 2018 14:27

  • 2129
  • 3
Ердоган: Турция няма да има нищо за вършене в Манбидж, когато "терористичните организации" напуснат района
© Getty Images (Архив)

Турция няма да има нищо останало за вършене в сирийския град Манбидж, щом "терористичните организации" напуснат района, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Наскоро Турция заплаши да атакува Манбидж, за да изтласка кюрдските Сили за защита на народа (СЗН), които смята за терористична група, свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК). Днес обаче Ердоган даде да се разбере, че Турция не бърза да предприеме военна операция.

"В настоящата ситуация ние все още подкрепяме целостта на сирийската територия. Тези области принадлежат на Сирия. Щом терористичните организации напуснат района, ние няма да имаме нищо останало за вършене там", каза Ердоган пред репортери след петъчната молитва в Истанбул.

"Не става въпрос само за Манбидж, ние искаме да изчистим всички терористични организации от региона. Нашата основна цел е СЗН да получи тук необходимия урок", каза турският президент.

Днес сирийската правителствена армия съобщи, че е влязла в Манбидж за първи път от години, след като СЗН призова Дамаск за защити града от заплахата от евентуално турско нападение. По-късно обаче високопоставен кюрдски представител, цитиран от Асошиейтед прес, заяви, че сирийските правителствени войски са пристигнали на фронтовите линии в Манбидж, но не са поели контрола върху него и че американските военни, базирани извън града, все още не са се изтеглили.
Турското министерство на отбраната обаче заяви, че кюрдските милиции нямат никакво право да канят други елементи в Манбидж и предупреди всички страни в конфликта да се въздържат от дестабилизиране на района, съобщи Ройтерс.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2129 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пкк

2018.12.28 | 20:20

3

А американците като окопират си мълчите колко невини хора избиха също така и руснаците а турците като влязат веднага стават окупатори и каквото и да пишете сириските аширети наскоро проведоха сабирания и решиха че турската армия трябва да влезе в сирия тези аширети престъвляват 70%от населението на сирия

асд

2018.12.28 | 15:40

2

тия ходят си окупират напред назад, избиват народ, а "международната общност" си мълчи и се занимава с по лесни работи като руската агресия например. там няма да получат османски тукмак. могат да си дъвчат и предъвкват колкото си искат разни алабализми.

2018.12.28 | 14:55

1

Така каза най великият ,и така ще бъде

Добави коментар

Водещи новини