Турция облекчава трафика през "Капитан Андреево"

  • 18 декември 2018 07:30

  • 959
  • 1
Турция облекчава трафика през "Капитан Андреево"
© Булфото (архив)

От днес Турция въвежда промени при преминаването на тежкотоварни автомобили през през ГКПП "Капъкуле" ("Капитан Андреево" от българска страна) и ГКПП "Хамзабейли" ("Лесово" от българска страна).

Всички ТИР-ове, превозващи стоки за износ от или през Турция с крайна дестинация България ще бъдат пренасочвани от "Капитан Андреево" към "Лесово". Изключение ще се допуска единствено за тежкотоварните автомобили, подлежащи на ветеринарен контрол, които ще продължат да преминават през ГКПП "Капъкуле" - "Капитан Андреево".

Промените се отнасят за всички ТИР-ове, без значение тяхната национална регистрация. Мотивите за въвеждането на посочените промени се обосновават с необходимостта от облекчаване на трафика и ограничаване на дългите опашки от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Капъкуле".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
959 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Докато Патриотите и ГЕРБ управляват

2018.12.18 | 13:01

1

За Турците това не е граничен пункт. Гледат на България като на собствена територия. Вчера бях в Токуда. Оказа се че е собственост на турка болница от три години насам. Това значи, че най-печелившата българска болница посторена по западни стандарти вече ще носи печалби за ТУРЦИЯ. На рецепцията вече може да работиш само ако знаеш и ТУРСКИ. Има и доста турски лекари.

Добави коментар

Водещи новини