Първи сняг в Анкара и Истанбул

  • 12 декември 2018 12:58

  • 1348
  • 0
Първи сняг в Анкара и Истанбул
© Pixabay

Първи за сезона сняг падна в Анкара и Истанбул, а метеорологичната служба предупреждава за рязък спад в температурата на въздуха в редица окръзи на страната, съобщиха турски медии, цитирани от БТА. В Истанбул снегът дойде от запад, обхващайки първо кварталите Силиври, Чаталджа и Бейликдюзю.

Снежната вълна, достигнала Турция от Югоизточна Европа, донесе виелици в някой райони на най-гъсто населения турски град. Засега лошото време не е предизвикало сериозни затруднения в рутинния живот на гражданите в мегаполиса, отбелязва "Хюриет дейли нюз".

В столицата Анкара снегът започна да вали още през първите часове на днешния ден. След зазоряване Анкара бе обхваната от снежни бури. Местните власти насочиха шофьорите към по-проходими пътища в окръга, след като в пиковите сутрешни часове на различни места се образуваха задръствания.

В огласено днес съобщение метеорологичната служба заяви, че се очаква температурата да се понижи рязко, с до осем градуса, в западните, северни и централни окръзи на страната. В Централен Анадол и в по-вътрешните части на източното черноморско крайбрежие прогнозата е за обилни снеговалежи. По протежение на Източното Черноморие и Източното Средиземноморие, както и в югоизточните окръзи на Турция, се очакват проливни дъждове и вятър със скорост от 70 км/ч.

Последвайте канала на

Novini.bg
1348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини