ВМРО-ДПМНЕ с ново изявление: Заев ще провокира още по-голям гняв

  • 21 октомври 2018 10:53

  • 747
  • 1
 ВМРО-ДПМНЕ с ново изявление: Заев ще провокира още по-голям гняв
© Pixabay

Премиерът Зоран Заев и неговите 80 отчаяни не получиха мандат на изборите да променят Конституцията, да заличават името Република Македония и да променят идентичността, се казва в ново изявление от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, предава Фокус, циотирайки скопската електронна медия A1 On.

„Зоран Заев и неговите 80 отчаяни не получиха подкрепа на референдума да изтриват историята, традицията и културата на Република Македония. СДСМ и Зоран Заев погазиха демокрацията и правосъдието в Република Македония. Поради липсата на смелост да се изправи очи с очи срещу волята на гражданите, която беше ясно изразено на референдума, Заев посегна към изнасилване на институциите, държавата и волята на собствения си народ. С такова агресивно приемане на закони, противоречащи на решението на народа, и принудителното събиране на гласове в законодателния орган под заплахи за политическо преследване, СДСМ Зоран Заев загубиха легитимността да говорят за демократични и европейски ценности", се казва в изявление на ВМРО-ДПМНЕ.

В текста се допълва, че това, което й се е случило на Македония, е срам и прецедент, който няма допирни точки с демокрацията и че такъв пример не може да бъде даден в нито една страна от западния демократичен свят.
„Обществеността най-накрая видя на фона на политическото преследване чрез Специализираната прокуратура и обвиненията за събитията от 27 април. Монтираните обвинения срещу депутати по-късно бяха използвани за изнудване за получаване на квалифицирано мнозинство с цел промяна на конституционното име на Република Македония и прилагане на споразумението от Преспа. СДСМ с насилие и недемократични методи поиска и получи подкрепа от същите депутати, които определяха като най-голямото зло и им. Нарушаването на демокрацията в Македония от правителството само ще поляризира обществото. Недемократичното поведение на Заев ще създава по-голям гняв у македонския народ, който ясно заяви, че е против промяна на името на държавата, срещу промяна на идентичността и срещу промяна на историята, традицията и културата“, твърдят от ВМРО-ДПМНЕ.

Според тях с този акт СДСМ и Зоран Заев слагат край на кариерата си.

„Много скоро те ще трябва да се изправят пред гражданите, а това национално и недемократично правителство ще отиде в историята. Македония и македонския народ много пъти са били заплашвани с премеждия, но винаги са излизали като победители, именно защото хората никога не са отказвали от своята страна. Демокрацията и почтеността на Македония ще се върнат, когато това ненационално правителство и злото, което се случва в нашата страна, си отидат. Македония победи и ще победи отново", категорична е опозицията в Скопие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
747 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ай сектир

2018.10.21 | 14:57

1
време е да си стягате четата и право в Сърбия

Добави коментар

Водещи новини