Известен журналист изчезна след като посети консулството на Саудитска Арабия в Истанбул

  • 03 октомври 2018 08:39

  • 1319
  • 4
Известен журналист изчезна след като посети консулството на Саудитска Арабия в Истанбул
© Pixabay

Известният саудитски журналист и критик на властите в страната Джамал Хашоги е изчезнал вчера, след посещение в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Той е влязъл в сградата за попълване на документи и след това не се е появил отново, твърдят негови близки, предаде БНР.

Годеницата на журналиста заяви, че миналата седмица той е отишъл в дипломатическото представителство за попълване на документи, но е получил обаждане да се върне вчера за довършване на процедурата. Хашоги е влязъл на територията на консулството около 13 часа и не се е появил отново отвън, където тя го е чакала, в 17 часа, когато е краят на работното време на мисията. Служител е заявил пред нея, че Джамал Хашоги е напуснал сградата.

Полицията в Истанбул е била уведомена. Говорители на турското и на саудитското външно министерство не са отговорили на запитванията на вестника за местонахождението на журналиста, пише "Вашингтон поуст".

Саудитска правозащитна организация съобщи в "Туитър", че Хашоги е пристигнал в кралството, след като е бил отвлечен в Истанбул.

Джамал Хашоги е бивш главен редактор на телевизионния канал "Ал-Араби" и автор във вестник "Ал-Уатан", колумнист на "Вашингтон поуст". Той беше и медиен съветник на бившия саудитски посланик в Съединените щати принц Турки ал-Файсал.

Това не е първият случай, при който критици на властите в Рияд изчезват. Принц Султан бин Турки беше отвлечен през 2016 г. и оттогава е в неизвестност. В следващите две години три принцеси, известни като критици на сегашната власт, също изчезнаха безследно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1319 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
асд

2018.10.03 | 12:46

4
хамериканците няма ли да хвърлят малко бомби за демокрация????
как така асад е диктатор а тия ислямски мракобесници не са?????
jkl

2018.10.03 | 09:05

1
и тука е така

2018.10.03 | 11:04

3
гамкай гуй тролчо
1

2018.10.03 | 09:16

2
Отиде курбан.

Добави коментар

Водещи новини