Бойко Борисов: Приносът на България за Западните Балкани се оценява високо (видео)

  • 28 септември 2018 09:23

  • 773
  • 7
Бойко Борисов: Приносът на България за Западните Балкани се оценява високо (видео)
©

Започнахме с конференция за Западните Балкани заедно с президента на Хърватия, с външния министър на Грузия, много бивши президенти и министри. Мисля, че приносът на България за Западните Балкани се оценява от всички и неслучайно се радваха на нашето участие. Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който е в Ню Йорк за 73-ата сесия на Общото събрание на ООН.

„Имахме дълга среща с Доналд Туск. В общи линии репетирахме речите, които имаме и неслучайно толкова аплодирахме това, което той каза. Всички ние сме доста концентрирани върху процесите, които текат. Виждаме колко разединение има в Европа и партньорите ни по света“, отбеляза Борисов.

„Не мога да пропусна срещите ми с президента Махмуд Абас и премиера на Палестина. Туск беше и Нетаняху. Близо час Абас обвиняваше Израел във всички грехове. Доналд Туск настояваше за мирно решение и всичко, което и аз съм настоявал на съветите за политически решения на всички конфликти, както и конфликта между Израел и Палестина. Веднага след него Нетаняху извади картите с обвинения към Иран за хранилища, за оръжия. В този триъгълник по тяхно желание направихме тези срещи. Мисля, че до края на октомври премиерът на Палестина ще дойде в България, както и Нетаняху, за да направим двустранно съвещание между двата кабинета на Израел и България. Всички очакват колкото можем да съдействаме в този процес“, добави той.

„Да не пропусна и среща с премиера на Виетнам. Досега доста делегации, много приказки, но практически стокообмена ни е около 100 млн. долара. Надяваме се да посети България, той отправи молби към мен. Дружбата между България и Виетнам е десетилетна. Длъжни сме да продължим в тази посока“. „Обичам когато минат срещите тогава да говоря, бъдещето време е присъщо на други политически формации, аз обичам да говоря в настоящо време", каза още премиерът на България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
773 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ads

2018.09.28 | 10:24

7
тоя малоумник от тиква ще се издигне в кратуна.

2018.09.28 | 10:02

6
ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ,ЕДНО СИ БАБА БАЕ.

2018.09.28 | 10:02

5
Мутро-седесарската власт може да допринесе за доброто на България само с кирки и лопати като опандизени на строежа на АЕЦ Белене.

2018.09.28 | 10:02

4
ПЕЙ СИ МА ПЕНКЕЛЕ.КОЙ ЛИ ТА СЛУША?
Пак тикво-гаф

2018.09.28 | 10:00

3
На снимка на СДСвинята със семейство Тръм се наредили отляво надясно: българската Тиква, Дони и накрая Мелания. Тя знае регламента, трябва да е в средата, но не е издържала пръднята на глигана.

2018.09.28 | 09:55

2
Чугуненият глидер от Банкя си бае своето - никой не му обърна внимание, само се разходи на народни разноски. Сърбия е пред война с Косово и Харватия, в Босна е тотален седесарски бардак.

2018.09.28 | 09:51

1
пехливанино, спри да ни излагаш!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини