Турция ще продължи да купува природен газ от Иран

  • 09 август 2018 10:15

  • 1101
  • 1
Турция ще продължи да купува природен газ от Иран
© Pixabay

Турция ще продължи да купува природен газ от Иран съгласно дългосрочния търговски договор между двете страни. Това заяви турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез само ден след като американският президент Доналд Тръмп заплаши със строги мерки всеки, който търгува с Техеран, информира БНР.

Близо 40 процента от електроенергията в Турция зависи от доставките на природен газ. При липсата на собствени ресурси, страната разчита главно на вноса на синьо гориво, а Иран е основен доставчик наред с Русия.

Съединените щати наложиха едностранно санкции на Иран с надеждата да го накарат да се откаже от ядрената и ракетната си програма. Част от наказателните мерки влязоха в сила тази седмица, а ограниченията върху износа на петрол и газ са насрочени за началото на ноември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1101 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Осман Ага

2018.08.09 | 12:38

1
Тръмп не наложи санкции на Иран, за да спре ядрената и програма,ФАЩ се оттеглиха от споразумението,което спираше ядрената програма на Иран,не изопачавайте нещата,те наложиха санкции в опит да сринат Иран,за да не е заплаха за любимото чедо на Тръмп ИСРАЕЛ

Добави коментар

Водещи новини