Напредва строителството по пътя от гръцка страна към бъдещия ГКПП- Рудозем

  • 26 юли 2018 19:24

  • 2352
  • 0
Напредва строителството по пътя от гръцка страна към бъдещия ГКПП- Рудозем
© Булфото (Архив)

Напредват строителните дейности по пътя от с. Димарио към българо-гръцката граница.

Това съобщи пресслужбата на Областната администрация в Смолян след посещението днес на областния управител Недялко Славов в Ксанти. Съвместно с колегите си от гръцката Периферия Източна Македония и Тракия, Недялко Славов се е запознал на място с напредъка по изграждането на трасето към бъдещия ГКПП- Рудозем- Ксанти.

"Два месеца след старта на дейностите, строителите пробиват изцяло ново трасе в пресечен планински терен. Самият проект включва изграждане на девет километра пътна отсечка с ширина осем метра. Предвижда се строителство на два тунела с дължина съответно от 120 и 140 метра, както и изграждане на единадесет моста", посочва Недялко Славов, цитиран от областната пресслужба. От гръцка страна са уточнили, че срокът за завършване на строителството на пътя от Димарио до границата е май 2020 г.

При срещата с гръцките партньори, областният управител на Смолян е поставил въпроса за опасното пропадане на два участъка от пътя Златоград- Термес, което затруднява преминаването през ГКПП- Златоград. Представителите на гръцката Периферия са уверили Славов, че до три месеца пътят ще бъде укрепен.

Недялко Славов и гръцките му колеги са посетили и пункта при Златоград, обсъждайки засилените мерки за граничен контрол върху продуктите от животински произход във връзка с предотвратяване на разпространение на зараза от чума по дребните преживни животни.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини