Турция отказа да освободи двамата гръцки войници

  • 17 юли 2018 14:07

  • 1367
  • 1
Турция отказа да освободи двамата гръцки войници
© gettyimages (архив)

Турски съд разпореди оставането в ареста на двамата военнослужещи на Гърция, които бяха арестувани през месец март след пресичане на границата, предава Агенция "Фокус", позовавайки се на "Ройтерс".

Атина твърди, че двамата военни са преминали на турска територия случайно, след като са се дезориентирали в резултат на лошите метеорологични условия. Анкара обаче разпореди задържането им за незаконно влизане в страната и опит за шпионаж.

Решението на съда бе издадено няколко дни, след като гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и държавният глава на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва се срещнаха в Брюксел в кулоарите на форума на високо равнище на НАТО и се съгласиха да се съсредоточат върху усилията за намаляване на напрежението в Егейско море.

От агенцията допълват, че в съда в Одрин, северозападна провинция, граничеща с Гърция и България, където двамата войници бяха задържани, се е състояло изслушване по случая с войниците, но магистратите са отхвърлили искането им да бъдат освободени. Срещу тях обаче все още няма повдигнати обвинения.

Служители на съда, с които се е свързала агенцията, са отказали да коментират случая.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.17 | 14:28

1
Ердоган търгува с всичко.

Добави коментар

Водещи новини