Убиха турски политик в избирателна секция

  • 25 юни 2018 08:59

  • 4021
  • 0
Убиха турски политик в избирателна секция
© Getty (архив)

Турски политик е една от двете жертви при вчерашната стрелба в източния град Ерзурум, написа анкарският в. Хюриет.

Няколко души се спречкаха в една от секциите и скандалът прерасна в стрелба. Няколко куршума раниха смъртоносно активиста на местното подразделение на Добрата партия Мехмет Дурмаз. "Нашият колега и приятел бе убит подло. Това престъпление бе извършено от подлеци", се посочва в пост на политическата формация в Twitter. Ръководството на партията изрази съболезнования на близките на покойния.

На изборите за президент и парламент държавният глава на югоизточната ни съседка Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва спечели пореден мандат, а неговата политическа сила – Партията на справедливостта и развитието (ПСР) мнозинство в органа на законодателната власт. Малко след обявяването на резултатите от най-голямата опозиционна сила и най-старата политическа формация Народнорепубликанската партия обвиниха Избирателната комисия в манипулиране на резултатите от вота 2 в 1.

Междувременно РИА Новости съобщи интересен факт от избирателен участък в град Мангават (провинция Анталия). Членове на избирателна комисия намериха бюлетина, на която бе изписано на ръка името на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4021 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини