Арабист: Поведението на България спрямо турския вот е хитро и балансирано

  • 24 юни 2018 11:31

  • 7683
  • 6
Арабист: Поведението на България спрямо турския вот е хитро и балансирано
© Getty Images/Guliver

Без никаква симпатия трябва да признаем, че президентът Ердоган е голям лидер. Той успя да заблуди Запада, че в Турция се провеждат честни, нормални, прозрачни избори, което категорично не виждам да се случва". Това заяви журналистът Мехмед Юмер пред Нова телевизия.

Днес в Турция се провежда решаващ вот. Страната гласува за президент и нов състав на парламента. Изборите се провеждат в условията на извънредно положение.

"Въобще не ме подвежда, че Мухарем Индже събира пет милиона души. Няма нищо ново под турското небе. Ердоган влияе върху турската политика вече четвърт век. Според мен много анализи изпуснаха една много важна точка в предизборните дебати", допълни Юмер.

"България опитва да бъде мост между Анкара и Брюксел. Българското поведение спрямо турските избори според мен беше балансирано и хитро", коментира проф. Владимир Чуков, арабист и специалист по темите от Близкия Изток.Според него поведението на българското ръководство изпраща посланието, че сме готови да работим с Турция, дори ако властта се смени.

"Доминантата в тази предизборна кампания беше сигурността. Бежанският проблем съществуваше в реториката на Ердоган като едно бреме, което Турция държи върху себе си и за което ЕС е много неблагодарен", смята Мартин Табаков, доктор по политически науки.

"Последните екзит-полове показват, че една от основните грижи на гласоподавателите са икономическите фактори. Фактът, че животът стана много по-скъп. Въпросът за сигурността стана доста по-значим". Това коментира журналистът от вестник "Хюриет" Барчин Инанч.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7683 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
sikime kadar

2018.06.24 | 12:55

4
Боли ме онази работа за турците в Турция ! Аз искам Ердоган да спечели ,че да завлече турците в средновековието ,където им е мястото ! Като спечели султана , турската икономика ще започне да става все по-слаба и по-слаба заради тъпата политика на този ислямски фанатик ,който направи така ,че западните инвеститори да бягат от Турция ! Турският народ не заслужава по-добър живот , 80 % от турците са религиозни фанатици !
ВЕЛИК

2018.06.24 | 16:28

6
ЕРДОГАН Е ВЕЛИК ОБИЧАН ОТ ТУРСКИЯ НАРОД .ГОЛЕМИТЕ ВОЖДОВЕ СЕ РАЖДАТ НА 100 ГОДИНИ ВЕДНЪЖ ТУРЧИНА НАМЕРИ ЛИ СИ ВОЖДА ОТ КИТАЙСКАТА СТЕНА ДО АДРИАТИЧЕСКО МОРЕ ИЗГРЯВА ЗВЕЗДАТА НА НОВА ТУРСКА ИМПЕРИЯ (ЕРДОГАНСКА ИМПЕРИЯ) АЛЛАХ ДА МУ Е НА ПОМОЩ.

2018.06.24 | 14:23

5
КЪДЕ Е ТИКВИН ДА ГО НАЦЕЛУВА?ТАКА ЩЕ БАЛАНСИРА.
Турчина

2018.06.24 | 12:53

3
Велик си Ердоган ако можех да гласувам и аз щях да гласувам за теб Аллах да те пази а да те дари със здраве.
повечето диктатори

2018.06.24 | 12:38

2
идват на власт с демократични избори ,но не си отиват с демократични избори !
Историята го е доказала ,че веднъж докопали се до властта диктаторите могат да бъдат свалени единствено чрез атентат ,преврат или гражданска война ! Когато диктатор вземе властта ,следващите избори вече не са демократични ,а резултатите се фалшифицират ! Дори хората да съжаляват ,че са го избрали и на следващите избори да гласуват против диктатора , полза няма понеже резултатите се фалшифицират ! На референдума в Турция видяхме какво стана ,дори и ревизия не се допусна , а неподпечатаните бюлетини в полза на диктатора бяха броени като редовни без значение ,че това е в нарушение на действащия закон !
Чеченеца

2018.06.24 | 11:51

1
Глупости на търкалета от измислени арабисти първото което е индже никога не е имал 5 милиона подръжници в цяла Турция а вие пишете глупости как изчислите че на площад с 10 декара площ са се побрали 5 мил.души как го измислихме и второ и във франция изборите се проведоха по време на извънредно положение и кво от това

Добави коментар

Водещи новини