Ердоган с призив към турските избиратели в чужбина

  • 19 юни 2018 15:06

  • 1609
  • 2
 Ердоган с призив към турските избиратели в чужбина
© Getty Images (Архив)

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи призив към турските избиратели в чужбина да подкрепят неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР), предаде БТА, цитирайки ДПА.

Ердоган, който вчера участва в предизборен митинг в черноморския град Орду, призова турските граждани в чужбина да използват правото си на глас. 

Във връзка с опозицията в Турция президентът посочи, че турците в чужбина най-добре могат да видят кой създава пречки по пътя на неговата Партия на справедливостта и развитието през последните 16 години. Затова призовавам гражданите в чужбина да бъдат честни и да погледнат към Турция преди 16 години и към днешна Турция, каза Ердоган.

В неделя в Турция ще се състоят предсрочни президентски и парламентарни избори.

Турците, живеещи в чужбина, могат да употребят правото си на глас до днес. Турците могат да гласуват в 60 страни, а най-много турски граждани живеят в Германия. 

Турската телевизия НТВ информира, че гласуването е приключило в 51 страни, сред които България, Сърбия, Македония, Гърция, Румъния, Русия, САЩ. 

По данни на Висшата избирателна комисия (ВИК) на Турция отчетената досега избирателна активност при гласуването в чужбина е 41%, посочва НТВ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1609 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2018.06.19 | 17:51

2
ТУРЦИТЕ АКО ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО САМИ ЩЕ СА СИ ВИНОВНИ

2018.06.19 | 16:59

1
ИЗБЯГАЛИ ВЕДНЪЖ ОТ ЛАПИТЕ НА ДИКТАТОРЪТ НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНА ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО.

Добави коментар

Водещи новини