Сърби: Да бъде светлина! (видео)

  • 17 януари 2018 09:56

  • 1775
  • 2
Сърби: Да бъде светлина! (видео)
© gettyimages (архив)

Да бъде светлина! Под този лозунг хиляди сърби излязоха по улиците на балканската държава снощи, предаде местното радио Б92.

Жители на Белград, Ниш, Нови Сад, Лесковац и други селища на западната ни съседка почетоха паметта на убития вчера в Косовска Митровица водач на сръбската партия "Свобода, демокрация и истина" Оливер Иванович. Хората скандираха "Да бъде светлина" и "Добрите хора са повече!" Това бяха лозунгите, под които политическата формация на застреляния политик издигна по време на местните избори в Косово през есента.

В митинга в сръбската столица участваха политици и от управляващата коалиция, и от опозицията. Сред тях бе и президентът на страната от 2004 до 2012 г. Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва. Мероприятията се проведоха при засилено полицейско присъствие и не се стигна до инциденти.

Иванович бе застрелян пред дома си с шест куршума. Властите в най-младата балканска държава заявиха, че разследването се води от двама души – албанец и сърбин.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1775 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Един

2018.01.20 | 21:45

2
"хора", които обичат и гледат, повече кучетата и котките си от децата си, се опитват да налагат своя начин на живот, на останалия сват????
стам

2018.01.19 | 00:28

1
Жалко,че убийците на Иванович постъват , по такъв отчаян начин да спрат Сърбия по пътя към Европа.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини