Завършиха аутопсията на Оливер Иванович

  • 16 януари 2018 20:12

  • 6154
  • 2
Завършиха аутопсията на Оливер Иванович
© Getty Images/Guliver

Аутопсията на убития лидер на косовските сърби Оливер Иванович е завършена в следобедните часове на днешния ден.

След аутопсия, продължила около четири часа, бе публикуван предварителен доклад, от който стана ясно, че лидерът на Гражданската инициатива "Свобода, демокрация, справедливост" (СДП) Оливер Иванович е получил шест огнестрелни рани, съобщава белградското електронно издание Telegraf, цитирани от агенция Фокус.

"Има шест входни и четири изходни рани, два куршума са останали в тялото. Раните са в областта на гръдния кош", обясни директорът на Клиничния и болничен център в Косовска Митровица Милан Иванович.

Съгласно думите му, куршумите са засегнали жизненоважни органи на Иванович, сред които аортата и черния дроб. Това е довело до загуба на голямо количество кръв.

Директорът на болницата добави, че тялото на убитият Иванович е поето от семейството след аутопсията. В сряда тленните му останки ще бъдат транспортирани в Белград, където сръбският политик ще бъде погребан.

Съгласно разпространената информация, в сряда тленните останки на убития политик ще бъдат транспортирани в Белград, предава репортер на белградското електронно издание Kurir.

Междувременно в храма "Свети Сава" в Белград ще бъде отслужен молебен в памет на Иванович. По-рано във вторник бе обявено, че в 20:00 часа пред храма ще бъде организирано бдение под наслов "Това е в повече".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6154 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.24 | 21:54

2
Исляма настъпва на Балканите, а про западните го подкрепят
Правдата

2018.01.20 | 23:15

1
Междиннополови лестбийки и гейпарадири, "хора", които обичат и гледат, повече кучетата и котките си от децата си, се опитват да налагат своя начин на живот, на останалия свят????

Добави коментар

Водещи новини