Билбордове в Скопие: Нашето име е Македония!

  • 05 януари 2018 15:54

  • 1776
  • 1
Билбордове в Скопие: Нашето име е Македония!
© pixabay.com

По билбордове в Скопие и други градове в Бившата югославска република Македония (БЮРМ) са се появили билбордове, обявяващи, че "нашето име е Македония", съобщават гръцки медии.

Кампанията, организирана и финансирана от базираната в Канада националистическа Македонска организация за правата на човека (MHRMI), настоява за незабавно прекратяване на преговорите с Гърция за името на страната.

Билбордът пита гражданите на страната дали искат да бъдат известни като "нови македонци", "северни македонци", "скопяни", "вардарци" или просто македонци.

Също така се подчертава, че ако името на страната бъде променено където и да е, то ще бъде променено навсякъде и завинаги.

От националистическата организация твърдят, че името, идентичността, езикът и историята на Македония се договарят навън, за да бъдат успокоени "нашите потисници".

"Очакваме в пълна степен и настояваме за незабавна защита на най-основното ни право на човешки права, самоидентификация и самоопределение, както и правото ни да съществуваме като такива, каквито винаги сме били -македонци", изтъкват от MHRMI.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1776 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.26 | 17:05

1
Пишете се българи, каквито сте и не се мъчете.

Добави коментар

Водещи новини