Хърватски министри почетоха самоубилия се в Хага Слободан Праляк (видео)

  • 12 декември 2017 13:16

  • 1307
  • 1
Хърватски министри почетоха самоубилия се в Хага Слободан Праляк (видео)
© gettyimages (архив)

Двама хърватски министри почетоха днес паметта на самоубилия в Хага Слободан Праляк (на снимката с брадата) на траурна церемония в Загреб, предаде сръбското радио 92.

Сред няколкото десетки души, дошли да се простят с осъдения от Международния трибунал за бивша Югославия (МТБЮ) в холандската административна в столица хърватски военен, бяха забелязани министърът на отбраната Дамир Кръстичевич и министърът, отговарящ за ветераните от войните на Хърватия през първата половина на 90-те години на ХХ век, Томо Медвед. В центъра на Загреб се появи и известният със своите антисръбски и антисемитски изказвания местен певец Марко Перкович – Томпсън. По данни на белградската медия в Загреб са пристигнали много хора от други краища на Хърватия и Босна и Херцеговина. Премиерът на страната - Андрей Пленкович и хърватският президент Колинда Грабар-Китарович, допълни Б 92.

Праляк изпи чаша с цианкалий на 29 ноември след като МТБЮ потвърди 25-годишната му присъда за военни престъпления, извършени по време на войната в Босна и Херцеговина (1992-1995 г.). По-късно той почина в холандска болница.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1307 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Поклон

2017.12.13 | 02:11

1
СЪД И РАЗСТРЕЛ ЗА МАРИОНЕТКИТЕ ОТ Хага.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини