Захариева упълномощи посланика ни в Сърбия да се заеме с казуса с лекарите

  • 11 ноември 2017 16:11

  • 4938
  • 2
Захариева упълномощи посланика ни в Сърбия да се заеме с казуса с лекарите
© МВнР

По повод инцидента със задържането на български лекари в Босилеград Министерство на външните работи информира, че посланикът на България в Белград г-н Радко Влайков е получил инструкции още тази сутрин от министъра на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на да постави въпроса пред сръбските власти.

Припомняме, трима български лекари бяха задържани в Босилеград вчера. Медиците са преглеждали пациенти в Културно-информационния център в града. Тримата са участвали в хуманитарна инициатива за оказване на медицинска помощ на местното българско население.

Медиците ни бяха освободени от Босилеград след като се намеси консула ни в Ниш Едвин Сугарев.

По повод инцидента ВМРО застана в защита на сънародниците ни в Сърбия. В официално писмо партията изтъква, че винаги е защитавала българите в Западните покрайнини и че чрез дипломатически канали ще провери случая. Евродепутатът Ангел Джамбазки се ангажира в понеделник да внесе сигнали до Европарламента и Европейската комисия. За случая в Западните покрайнини Джамбазки ще сезира комисаря разширяването и комисаря по външните работи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4938 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Охх

2017.11.17 | 13:24

2
Много ще и се празня на лицето
Иво

2017.11.17 | 13:24

1
А аз искам да и свърша в устата!Перверзно грозна е тая

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини