Руски военен: Балканите са транзитен пункт №1 на евроджихадистите

  • 05 октомври 2017 15:59

  • 4817
  • 2
Руски военен: Балканите са транзитен пункт №1 на евроджихадистите
© gettyimages (архив)

Балканите са най-популярната "гара разпределителна", която използват европейските бойци на Ислямска държава (ИД), пътуващи от и до Близкия изток, предаде РИА Новости.

Ръководителят на антитерористичния център на Организацията на независимите държави (ОНД) руският генерал-полковник Андрей Новиков даде обширно интервю пред медията. Той заяви, че джихадистите губят територии в Ирак и Сирия и много от европейските бойци на ИД искат да се върнат на Стария континент. "Там екстремистите може да извършат нови терористични актове", каза военният.

"Балканите заради своето стратегическо положение и някои проблеми в охраната по границите са много удобно място за подобни трансфери. Поради това този регион вече транзитен пункт № 1 на европейските джихадисти. Следват страните от Източна и Централна Европа", коментира още Новиков.

По думите на военния "най-обичаната" от евроджихадистите дестинация е Турция. "След това се нареждат Румъния, Полша и Унгария", посочи още той.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4817 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Братушек

2017.10.09 | 12:47

2
За булгарястан говорят

2017.10.09 | 12:47

1
А най-много джихадисти от бившата комунистическа сбирщина Варшавски договор има от Русия . На какво го отдавате , товарищи , дали на това , че половината от населението на Русия е мюсюлманско ?

Добави коментар

Водещи новини