Херцогинята на Йорк е заплашена от 22 години в турски затвор

  • 13 януари 2012 10:36

  • 2309
  • 3
Херцогинята на Йорк е заплашена от 22 години в турски затвор
© gettyimages

Херцогинята на Йорк Сара Фергюсън е заплашена от присъда от 22 години в турски затвор, предаде индекс.хр.

Съд в югоизточната ни съседка заведе дело срещу британската аристократка, защото през 2008 г. е снимала филм за домове за изоставени деца. Тя е нарушила правото на лична неприкосновеност, твърдят магистратите. Целта на лентата била да разкрие лошите условия в социалните институции. Сара Фъргюсън е пребивавала тайно в страната и за няколко седмици е посетила няколко сиропиталища. Кадрите със завързани за легла деца предизвикаха изостряне на отношенията между Лондон и Анкара. Турските власти обвиниха Обединеното кралство в опит да се спре пътя на югоизточната ни съседка към членство в Европейския съюз.

Турция през 2009 г. поиска херцогинята на Йорк да бъде екстрадирана, но Великобритания отказа на това искане. Говорител на Сара Фъргюсън зави тогава, че нейното пътуване не е било с политически мотиви и Турция няма право да иска екстрадирането на аристократката.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2309 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Турчин

2012.01.17 | 18:34

3
турците са богоизбран народ,Европа и близкият изток ще се турчеят.Бог да пази турците!
iib

2012.01.17 | 18:34

2
ES şte se razpadne i togava pak şte vi poturçim.ha ha ha
VELIKA BULGARIA

2012.01.17 | 01:31

1
Еиии хубава и добра жена е,тези които са запознати с живота и знаят.Добър човек е ,но защо отива при този психично ненормален и лош народ , турците наи наи проклетата напаст и никои на балканите не ги харесва за тях само атомни бомби.Дано се оправят нещата все пак тя е голяма фигура такаче...но ето още една лоша реклама на турция (психурция)Нема на света народ които да няма преки негариви към психурция(турция)

Добави коментар

Водещи новини